Femei care iubesc

Pentru ca uneori iubim prea mult si des nu pe noi....
A iubi prea mult inseamna a confunda dragostea cu dependenta.
A iubi prea mult inseamna sa fii impovarat de temeri: teama de singuratate, de abandon, frica de a nu fi ignorat, de a nu fi acceptat asa cum esti, teama de a fi cu tine insuti.

In cartea lui Robin Norwood regasim o serie de caracteristici ale femeilor care iubesc prea mult, dar sa stiti ca la fel de bine, aceste caracteristici se aplica oricarei fiinte umane adica si barbatilor: 

1. Prin definiţie, provii dintr-o familie dezechilibrată in care nevoile tale emoţionale nu au fost satisfăcute.
2. Pentru că tu insăţi ai primit prea puţină atenţie, incerci să umpli acest gol cu un substitut, devenind femeia care oferă protecţie, mai ales bărbaţilor care par să aibă nevoie de aşa ceva.
3. Intrucat nu ai reuşit să-ţi transformi părinţii (sau doar unul din ei) in personajele tandre, iubitoare, după care ai tanjit atat, reacţionezi cu tot sufletul atunci cand intalneşti acel tip arhicunoscut de bărbat indisponibil emoţional, pe care incerci - ca şi in trecut - să-l schimbi prin iubirea pe care i-o arăţi.
4. Terorizată de posibilitatea abandonului, faci orice să salvezi de la destrămare relaţia cu un bărbat.
5. Aproape nimic nu va fi prea dificil, nu va lua prea mult timp, nu va fi prea costisitor dacă il ajută pe bărbatul cu care ai o relaţie.
6. Obişnuită cu lipsa dragostei intr-o relaţie personală, eşti dispusă să aştepţi, să speri şi să iţi dai şi mai mult silinţa să-i faci pe plac.
7. Eşti dispusă să iţi asumi mult mai mult de 50% din responsabilitate, vină şi imputări in orice relaţie.
8. Respectul de sine este extrem de scăzut şi, in forul tău interior, nu crezi că meriţi să fii fericită. Crezi, mai degrabă, că trebuie să lupţi pentru a obţine dreptul la fericire.
9. Pentru că ai a avut parte de o copilărie lipsită de siguranţă, simţi nevoia disperată de a avea controlul asupra bărbaţilor şi relaţiilor tale amoroase. Iţi ascunzi acest efort de a controla oamenii şi situaţiile sub masca "ajutorului".
10. In relaţiile tale, trăieşti mai curand in visul tău despre cum ar putea fi, decat in realitatea situaţiei in care te afli.
11. Eşti dependentă de bărbaţi şi de suferinţa sufletească.
12. Se poate să fii predispusă din punct de vedere emoţional şi, de multe ori, biochimic, la dependenţa de droguri, alcool, şi/sau anumite alimente, mai ales cele care conţin zahăr.
13. Prin atracţia pe care o simţi faţă de persoanele cu probleme care trebuie rezolvate, sau prin implicarea in situaţii de cele mai multe ori haotice, incerte şi chinuitoare din punct de vedere emoţional, eviţi, de fapt, să-ţi indrepţi atenţia spre responsabilitatea faţă de propria ta persoană.
14. S-ar putea să ai o inclinaţie spre stări depresive episodice, pe care incerci să le impiedici prin emoţia pe care ţi-o procură o relaţie instabilă.
15. Nu te simţi atrasă de bărbaţi amabili, echilibraţi, demni de incredere şi interesaţi de persoana ta. Pe aceştia ii consideri plictisitori ."  Robin Norwood "Femei care iubesc prea mult"

Daca te regasesti in textul de mai sus, incepe un proces de investigare de sine. Este un inceput de drum bun pentru propria ta crestere si eliberare.

Pentru consultatii personalizate si coaching consulta calendarul din dreapta sus, programari.

Comments