Episodul 3 Hestia zeita impersonala si detasata

Hestia sau matusa solitara, cea responsabila de focul din vatra are rolul de a incalzi caminul si ocroti atmosfera interioara.
Apare ca singura zeita fara latura oscura. Se mentine departe de conflict, nu se implica in dramele familiale, ea ramane calma, isi urmeaza chemare, neclintita de tulburarile vietii din jur.
Un arhetip introvert care stie cu adevarat sa se bucure de solitudinea sa.  momente de spontana tristete si apoi euforica bucurie. Ea reprezinta inima locului, caldura casei, este cea mai spirituala dintre surorile sale virgine Atena si Artemisa. Ea reprezinta intelepciunea inalta al arhetipurilor feminine.

Hestia  copil si adolescent:
 • Hestia copil Tinde să fie liniștit, conformist; Cu toate acestea, pe cont propriu ea se bucură de joc autodirecționată prezintă începuturile ei de auto-suficiență
 • Hestia copil sta în camera ei, se retrage pur și simplu din dificultatile din viața de familie.
 • Ea se poate simti izolata și înstrăinata în familia ei, deoarece ea se simte atât de diferita de ei - și, ea este diferită
 • Ca adolescent ea tinde să se indeparteze de dramele sociale ale colegilor ei. Poate fi percepută ca non-participativa plasata la periferia vieții și a activităților școlare, sau, ea poate avea unul sau doi prieteni care împărtășesc aceiasi natura sensibila.
Hestia femeie:
 • În cultura noastră modernă, Hestia arhetip nu este predominantă pentru majoritatea femeilor. Cele mai multe femei au alte arhetipuri zeita predominante, dar ar dori să cultive calitățile Hestiei în interiorul lor.
 • Hestia femeie are o prezență liniștită, interioară. 
 • Ea este detașată în raport cu alții și nu se ataseaza de bunuri, rezultate, statutul sau de putere. Ea nu depinde de circumpstanțele externe.
 • Hestia caută liniștea in diversitatea tipurilor de liniștite
 • Este predispusa sa incorporeze ritualuri, meditație și la alte practici spirituale în viața ei de zi cu zi
 • Femeia cu arhetip Hestia se concentrează pe propria experiență interioară / sentimente - ea este conectata cu interiorul
 • Este acut conectata cu valorile ei - Cu această cunoaștere, ea trăiește viața ei, alegând ceea ce este personal semnificativ pentru ea. Ea nu se descentreaza facand pe plac altora si astfel gratificand ego-ul.
 • Arhetipul femeii Hestia sunt femei „de fond“ -  nu ies în evidență; Apare anonima. Cu toate acestea, prezența ei este resimțită de către alții creând o atmosferă de ordine, liniștite si pace.
 • Hestia nu este atrasa de bârfă și nu este interesata de discursul intelectual este un bun ascultător si arată compasiune în felul ei detașat.
 • Deoarece tipul Hestia se pare că nu ambiția de conducere exterioară a surorilor sale Atena și Artemisa, ea mai mult decât probabil are un loc de muncă tradițional, neinspirat. 
 • Nici sexualitatea nu este de o importanță esențială într-o femeie Hestia; Cu toate acestea, ea se bucură de experiență când aceasta este prezentă.
 • O femeie Hestia a cultivat aspectele pozitive ale „Pustnicul“ - o femeie independentă și creativă, ea tânjește dupa singurătatea pe care o oferă spațiul sacru în care ea face contact cu cea mai profundă cunoastere de sine - locul unde se întâlnește cu spiritul.
Hestia inzestrari:
Hestia a prezentat o forță interioară pe care Afrodita nu reuseste sa trezeasca nici un tip de dorință eros în Hestia
Hestia are puterea de a rezista tot ceea ce ea ar putea sa o duca departe de propriul ei centru interior, inclusiv de energia seductiei invocata de Afrodita.
Hestia oferă darul de a initia si mentine diverse tipuri de ritual, o puternica metoda de a onora.

Hestia latura intunecata a zeitei:
Considerata sigura fara latura intunecata, ea poate experimenta totusi trairi in acest sens cand este sedusa de logica si ratiunea zeului Apollo, atunci ea renunta la intuitia ei si se descentreaza. Sau, sedusa de lumea apelor(lumea emotionala) a lui Poseidon si atunci Hestia devine supra solicitata in lumea emotionala care o mentina in afara liniei de plutire.

Rana sufletului intr-un arhetip feminin Hestia
In societatea moderna arhetipul Hestia are foarte putin loc pentru a fi, pe scara noastra de valori o femeie care nu este focusata catre succes, cariera si prefera sa ramana in lumea ei interioara este des exclusa din cursul societatii. Cel mai mult simte rana sufletului cand este judecata sau comparata cu altii (referinta exterioara) care lipseste cu desavarsire din nevoile existente ale Hestiei.

Eliberarea zeitatii din tine dar in primul rand identificarea cu aceasta ajuta in cunoasterea mai profunda de sine. Daca ai o zvacnire in care Hestia ar vrea sa ocupe tronul si sa te guverneze, ofera-i spatiu, cu ea calatoria interioara catre sine poate fi un nou Univers despre propria persoana. Pentru ghidaj apeleaza la consultatiile individuale, dreapta sus a paginii.Comments