Episodul 1 - Artemisa zeita a vanatorii, in conectiune cu natura, rebela si independenta

ARTEMISA una din cele trei zeite virgine. Focusata, Constienta, Autonoma.
Face parte din zeitele virgine alaturi de Atena si Hestia.
Impreuna formeaza trio al virginitatii, in sensul de ca detin ceva ce este virgin, este doar al lor. Acel ceva ce le confera o autonomie de a fi si a actiona fara a tine cont de lumea inconjuratoare.
Atat Artemisa cat si Atena sunt doua zeite ce se expun exterior. Hestia ramane introverta si introspecta, actionand doar spre interior.
Cu arcul si sageata este des definita ca Zeita vanatorii sau cea razboinica. Ea poate genera moartea sau vindecarea dar in acelasi timp este o mare protectoare a copiilor mici, animalelor si conectiunii cu natura.


O femeie guvernata de Artemisa are foarte bine integrata atat energia feminina cat si cea masculina in eul sau ceea ce ii genereaza independenta sporita si un grad de autonomie foarte inalt. Nu este una din femeile in nevoie de a avea un partener care sa o completeze. O Artemisa se poate bucura mai mult de un partener decat de un iubit, ramanand fidela preferintelor si afinitatilor sale si pastrand identitatea ei puternica dar in acelasi timp oferind partenerului acelasi spatiu.  Ei impartasesc o serie de activitati in comun. Foarte des din cauza acestei energii Artemisa evita barbatii, in comparatie cu Atena care functioneaza intr-un bun parteneriat cu acestia. O poti vedea des neinsotita si nesuferind din cauza aceasta.

Artemisa copil 
 • Corp puternic, baietoasa, puternica conexiune instinctuală cu corpul ei.
 • Ea respinge comportamentul impus de normele sociale pentru fetite și interesele acestora. Cat si complezenta și conformarea sunt respinse de Artemisa. Ceea ce aduce critici la adresa ei. 
 • Corp atletic, competitiva, perseverenta
 • Ea poate avea propriul ei cal sau cel puțin ii place să călărească. Conectata cu natura, este un iubitor de animale, determinat să devină un medic veterinar.
 • Iubește pădurile-explorează plante, păduri, râuri, creaturi sălbatice, se aventureaza
Artemisa la maturitate
 • Personalitatea din adolescenta puternic persistă chiar și ca adult
 • Alege de obicei, domeniul ei de muncă, ca urmare a pasiunii sale - atleta sau sportiva, biolog, medic veterinar, avocat de mediu, vindecător, naturist, șaman sau alte profesii solitare
 • Susține vederi feministe si afilieri frățește cu alte femei
 • Expresie sexuală se indreapta catre satisfactii de natura sportiva sau entuziasm de a avea o experiența noua si mult mai putin pentru intimitate emoțională
 • O femeie în care predomina arhetipul Artemisei va necesita un grad elevat de libertate și independență. 
 • La fel ca "sora" ei Atena, ea are nevoie să-și direcționeze propria ei viață într-un mod care dă împlinire personala mai degrabă decât prin îndeplinirea așteptărilor celorlalți.
 • Ea are nevoie de Natura; dacă nu satisface aceasta nevoie de a conecta cu natura va deveni iritata sau deprimata .
 • Ca mamă, în cazul în care ea alege această cale, ea este cel mai probabil o protectoare a copiilor ei, asigurandu-le bunăstarea dar nelipsindu-i de o libertate de a experimentare si exprimare.
ARTEMISA - inzestrari  
Capacitatea de a se focusa, seta scopuri si a le duce la indepilinire. Autonoma si independenta. Stabileste legaturi puternice de fraternitate cu alte femei.


ARTEMISA - latura intunecata a zeitatii
Detine o forta primitiva, neprelucrata, se infrunta cu "furia dreptatii" - sarcina Artemis femei este să se confrunte cu ei "demoni interior" - în timp ce sacrifica zeița ei "drepți și răzbunării". Ea face acest lucru prin acceptarea cu umilință a propriilor defecte și greșeli ca o femeie umană, plină de compasiune cu ea însăși, doar asa ea poate să simta compasiune față de alții.

Stima de sine si tot ceea ce implică relații intime sunt ranile sufletului pentru Artemisa. Are ca rezultat o izolare timpurie de alte fete și, mai târziu, sentimentul de respingere / excludere de băieți: rana lui Artemisa.

Eliberarea si dezvoltarea Artemisei 
Cat si ameliorarea caracteristicilor predominante se poate face accesand mai mult resurse despre Zeitati sau facand programare pentru atelierele online  (dreapta sus a paginii)

" Fii tu inspiratia pe care o vrei "Comments