Inteligenta Emotionala IE

Cum se mananca un elefant?

Se considera ca inteligenta emotionala (IE) poate ajuta si inclusiv poate deveni o supra putere dacă o utilizam adecvat.
Persoanele care detin cunostinte de inteligenta emotionala nu stiu doar sa o recunoasca la ei insasi ci pot conecta foarte bine si cu persoanele cu care comunica.
Se pot elibera mult mai repede de stres si descifra limabjul corporal ce se exprima în preajma.
Dacă e atat de importanta haideti sa vedem cum o putem dezvolta si dacă o putem dezvolta?
Valoarea care o aduce IE în viata noastra si a celor din jur
Cel mai usor putem explica cum impacteaza IE în viata noastra personala si în intereactiunea cu cei din preajma noastra.

Cum impacteaza în dezvoltarea ta IE?

Ceea ce simti la tine te face prezent si îţi trezeste autoconstiinta. Esti prezent la ceea ce simti (nu te judeci cand esti trist, nu te critici ca esti vinovat, etc)
ceea ce faci pentru tine genereaza un autocontrol
ceea ce simti la ceilalti genereaza empatie
ceea ce faci în preajma celorlalti genereaza o suma de abilitati sociale

Asa se defineste cel mai usor inteligenta emotionala:

Autoconstiinta - sau autobservarea. Sa fii prezent sa recunosti si sa denumesti emotiile pe care le simti.
Autocontrolul - capacitatea de a controla impulsurile si intarzia recompensa imediata (nu strigi imediat la cineva care a strigat la tine, ci il intrebi cu calm de ce crede ca strigand o sa l intelegi mai bine)
Empatia - capacitatea de a conecta cu emotiile si situatiile celorlalti fara a ignora nevoile proprii
Abilitatile sociale - este suma abilitatilor de a te relationa cu ceilalti, a gestiona conflictele a comunica clar si a influenta asupra persoanelor.

Exemplu:
(de cate ori familiile nu se vorbesc cu anii, frati si surori certati pentru o bucata de pamant care are o valoare de 500€. Intr-o cearta ori renunti la orgoliu ori la om, pentru acea valoare de bani pe care nu o sa-i ai esti gata sa pierzi un om important din viata ta? Deci nu vei avea nici banii nici omul si mai mult, te vei alege si cu o suparare, care este 100% a ta. )

Asa se pierde continuitatea "clanului familial", asa se rup relatiile, asa copii nu stiu de unde vin si adultii unde se duc… arborele genealogic se darama, si noi cu el, ca neam.)

Invatam cum sa evoluam !
Add caption

sursa: google images


Comments